zaterdag 14 juni 2014

De dingen die je beter kan vermijden voor je huid




Wil jij een mooie, gladde stralende huid?
Begin dan eerst de dingen te vermijden die slecht zijn voor je huid! 
De meeste dingen die ik je nu ga vertellen weetje waarschijnlijk wel, 
maar je het boeit je niet. Maar toch is het erg belangrijk om deze regels toch een beetje in je achterhoofd te houden. Want wie wil nou niet een stralende huid?


De zon

De zon geeft je vitamine D maar het kan je ook huidkanker geven.
Zorg dat je goed beschermd bent voor de zon en altijd een zonnebrand op hebt 
tussen factor 15 en 30. Je huid kan erg oud gaan lijken door de zon en het kan je veel rimpels geven. Sommige mensen zeggen dat zon goed is voor je pukkels maar dat is een fabel, het droogt de pukkels uit ja, maar alleen van de buitenkant. Bij mensen met veel acne kan het zelfs erger worden. Dus zit niet al te veel in de zon en smeer je in.

Aan je gezicht pulken
Dit moet je niet doen, een pukkel uitknijpen oké. Maar doe druk niet te hard en hou je handen schoon. Als er een korstje op zit pulk er niet aan dit maakt het alleen maar erger en dan is die pukkel na een week nog niet weg en als je er te vaak aan zit kan het zelfs een litteken veroorzaken!

Roken
Wil je dat het verouderingsproces van je huid versnelt? Ga dan beginnen met roken. Roken zorgt voor  veel rimpels rondom de mond en het is niet alleen slecht voor je huid ook nog eens voor je gezondheid. Als je niet kan stoppen met roken maar je wilt niet sneller rimpels? Verminder dan eerst met de hoeveelheid sigaretten. Als dit je niet lukt weet ik ook geen betere manier, het beste is om gewoon niet te roken.

Uitdroging
Je huid heeft vocht nodig, dus probeer minstens elke dag 1l water te drinken zo blijven je huidcellen vol en gezond. Een uitgedroogde huid is niet charmant dus laat het niet uitdrogen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten